V Karlovarském kraji byli vybráni vítězové soutěže Regionální potravina 2025
V Karlovarském kraji zasedla hodnotitelská komise a rozhodla o udělení značky Regionální potravina 2025. Do 16. ročníku prestižní soutěže se letos v kraji přihlásilo 21 místních výrobců s celkem 84 produkty. Komise ocenila 8 z nich – mezi vítězi jsou například Stanley's burger, Chebská uzená krkovička nebo chléb Křupan.
Značka Regionální potravina se uděluje v každém kraji a jejím cílem je zviditelnit kvalitní výrobky s místním původem. Hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, SZIF, SVS, SZPI, Agrární a Potravinářské komory a Krajského úřadu posuzovala přihlášené produkty podle chuti, surovin, inovací i vztahu k regionu. Výsledky budou oficiálně vyhlášeny 30. srpna 2025 v Chebu na Valdštejnských slavnostech.
Ocenění pro rok 2025 získaly tyto výrobky:
- Chebská uzená krkovička – ISŠ Cheb
- Stanley's burger – Stanislav Konár, Nejdek
- Kozí bio Chalupník – Marie Květoňová, Útvina
- Originál selský bio – Hollandia Karlovy Vary
- Chléb Křupan – Pekařství Od Elišky
- Vanilkový dort s pudinkovým krémem – Lucie Zlámalíková, Karlovy Vary
- Sokolovská desítka – Pivovar Permon
- Med z Včelařství M+M pastový – Miroslav Dimo, Verušičky
Zástupci organizátora soutěže z agentury FESTING ocenili nejen vysokou úroveň přihlášených produktů, ale i účast nových výrobců. „Značka Regionální potravina je vyjádřením kvality a zároveň příležitostí k propagaci regionální produkce. Srdečně blahopřeji všem vítězům,“ uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek.
Soutěž Regionální potravina každoročně podporuje Ministerstvo zemědělství a koordinaci v kraji zajišťuje agentura FESTING. Výrobci ocenění touto značkou získávají možnost bezplatné účasti na regionálních akcích a další marketingovou podporu.
Zdroj: Regionální potravina