V Karlovarském kraji byli vybráni vítězové soutěže Regionální potravina 2025

20.06.2025 09:27

V Karlovarském kraji zasedla hodnotitelská komise a rozhodla o udělení značky Regionální potravina 2025. Do 16. ročníku prestižní soutěže se letos v kraji přihlásilo 21 místních výrobců s celkem 84 produkty. Komise ocenila 8 z nich – mezi vítězi jsou například Stanley's burger, Chebská uzená krkovička nebo chléb Křupan.

Značka Regionální potravina se uděluje v každém kraji a jejím cílem je zviditelnit kvalitní výrobky s místním původem. Hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství, SZIF, SVS, SZPI, Agrární a Potravinářské komory a Krajského úřadu posuzovala přihlášené produkty podle chuti, surovin, inovací i vztahu k regionu. Výsledky budou oficiálně vyhlášeny 30. srpna 2025 v Chebu na Valdštejnských slavnostech.

Ocenění pro rok 2025 získaly tyto výrobky:

  • Chebská uzená krkovička – ISŠ Cheb
  • Stanley's burger – Stanislav Konár, Nejdek
  • Kozí bio Chalupník – Marie Květoňová, Útvina
  • Originál selský bio – Hollandia Karlovy Vary
  • Chléb Křupan – Pekařství Od Elišky
  • Vanilkový dort s pudinkovým krémem – Lucie Zlámalíková, Karlovy Vary
  • Sokolovská desítka – Pivovar Permon
  • Med z Včelařství M+M pastový – Miroslav Dimo, Verušičky

Zástupci organizátora soutěže z agentury FESTING ocenili nejen vysokou úroveň přihlášených produktů, ale i účast nových výrobců. „Značka Regionální potravina je vyjádřením kvality a zároveň příležitostí k propagaci regionální produkce. Srdečně blahopřeji všem vítězům,“ uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek.

Soutěž Regionální potravina každoročně podporuje Ministerstvo zemědělství a koordinaci v kraji zajišťuje agentura FESTING. Výrobci ocenění touto značkou získávají možnost bezplatné účasti na regionálních akcích a další marketingovou podporu.

 

Zdroj: Regionální potravina